Deponeren van algemene voorwaarden

Deponeren van algemene voorwaarden


Waarom?
Deponeren van algemene voorwaarden is handig om meerdere redenen. Wanneer je jouw voorwaarden niet aan je klant kunt overhandigen, bijvoorbeeld in het geval van telefonische verkoop. Op die manier kan je klant ze toch opvragen en inzien.
Iedereen kan ze opvragen bij de kamer van koophandel. Het is redelijk laagdrempelig, niet kostbaar en zo zijn je voorwaarden altijd beschikbaar, ook als je om wat voor reden dan ook zelf niet in staat bent om ze beschikbaar te maken voor je klant (een wettelijke vereiste).

Hoe?
Deponeren kan via een mail met de voorwaarden naar: algemene.voorwaarden@kvk.nl.
Het kan ook nog steeds gewoon per post, het adres is dan:
Kamer van Koophandel
Postbus 106
3440 AC Woerden

Kosten en overige info KvK (Meer info op de site van de KvK.)
  1. 18 euro per document per kalenderjaar (tijdens het schrijven van dit artikel).
  2. Ieder document telt als een aparte deponering. Voorbeeld: je deponeert algemene inkoopvoorwaarden en algemene verkoopvoorwaarden in het Nederlands en Engels. Je betaalt dan in totaal voor 4 deponeringen.Voor het doorgeven van wijzigingen deponeer je de volledig nieuwe versie van de algemene voorwaarden. Vermeld bij deze deponering duidelijk dat het gaat om de vervanging van de reeds gedeponeerde algemene voorwaarden.
  3. KVK controleert je algemene voorwaarden niet.
  4. Branchevoorwaarden worden gedeponeerd door de branchevereniging zelf. Het is voor ondernemers niet mogelijk om branchevoorwaarden te deponeren onder hun ondernemingsnummer. Heb je vragen over de branchevoorwaarden neem dan contact op met de betreffende branchevereniging.