Geld weg?: Hoe lang na dato werkzaamheden kan ik nog een factuur sturen?

Geld weg?: Hoe lang na dato werkzaamheden kan ik nog een factuur sturen?

Je vraag

Bij de waardering van onderhanden werken 2021 is gebleken dat er een aanzienlijke factuur nog niet gefactureerd is. Kan ik deze alsnog sturen?  Hoe lang na oplevering van werkzaamheden mag ik een factuur sturen?


Ons antwoord

Ja, deze kun je alsnog sturen. Je kunt een factuur sturen totdat de vordering verjaard is. Dat is 5 jaar bij zakelijke klanten en consumenten waar je diensten aan levert. 

Toelichting

Op grond van de wet verjaart een vordering 5 jaar nadat deze opeisbaar is geworden. Verstuur je  alsnog een factuur binnen deze periode van 5 jaar nadat je diensten hebt geleverd dan is er niets aan de hand.  Omdat dit alles wat gedoe kan opleveren, is het aan te raden om vooraf even contact op te nemen met de klant. Vertel nog even duidelijk waar de factuur vandaan komt, verontschuldig je en stel je vooral flexibel op, bijvoorbeeld door een langere betalingstermijn toe te staan of door een betalingsregeling aan te bieden.

Let op:  Je mag niet de ‘oude’ factuurdatum aanhouden, maar dient de (veel latere) datum dat de factuur daadwerkelijk is opmaakt te vermelden. 

Vervolgstappen voor jou

1. Stel de factuur alsnog op en verstuur deze met nieuwe dagtekening (na eventueel eerst contact te hebben opgenomen met de klant) aan de klant.